Σελίδες

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Δραστηριότητες στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα» στο ΕΠΑΛ & Ε.Κ. Αλεξάνδρειας


  



Κατά το διάστημα 10-18 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα»(http://codeweek.eu/). Σκοπός της πανευρωπαϊκής αυτής δράσης είναι να έρθουν σε επαφή με τον Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών άτομα που έχουν μικρή ή καθόλου εξοικείωση με το συγκεκριμένο πεδίο της επιστήμης τηςΠληροφορικής. Παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες και πολιτικοί ιθύνοντες στην Ευρώπη, κυρίως, συμμετείχαν σε μαζικές εκδηλώσεις (http://events.codeweek.eu/scoreboard/) και παρακολούθησαν σχετικά μαθήματα.
Το σχολείο μας, με ευθύνη των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, συμμετείχε στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα»διοργανώνοντας ποικίλες δραστηριότητες το διάστημα 12-16 Οκτωβρίου 2015(http://events.codeweek.eu/view/8774/coding-is-fun/).  
Ειδικότερα:
  • Οι μαθητές/-τριες της Α’ τάξης ήρθαν σε επαφή με τον Προγραμματισμό παίζοντας εκπαιδευτικά παιχνίδια που δημιουργήθηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό στην πλατφόρμα https://code.org/learn



Οι μαθητές/-τριες της Β’ τάξης του Τομέα Πληροφορικής, στο πλαίσιο του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών, γνώρισαν τοδυαδικό σύστημα μέσα από μία διαφορετική και διασκεδαστική δραστηριότητα (http://tinyurl.com/nqdyvet)














































  • Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν την εκπαιδευτική γλώσσα προγραμματισμού Scratch (https://scratch.mit.edu/) και, εργαζόμενοι σε ομάδες, δημιούργησαν την ψηφιακή εκδοχή της προηγούμενης δραστηριότητας.
Δείτε εδώ τις εργασίες των μαθητών/-τριών:      Ομάδα1       Ομάδα2      Ομάδα3      Ομάδα4     Ομάδα5
Ακόμα, γνώρισαν στοιχεία της γλώσσας προγραμματισμού Python μέσα από ένα παιχνίδι δράσης(https://codecombat.com/).

































(Υπεύθυνη εκπαιδευτικός για τις παραπάνω δραστηριότητες: Σαμαρά Θ.)
  • Οι μαθητές/-τριες της Γ’ τάξης ήρθαν σε επαφή με τον Προγραμματισμό και τη Ρομποτική μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.robomindacademy.com



(Yπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Παπαστεργίου Αν. – Σαμαρά Θ.)
Πηγή: η Ιστοσελίδα (site) του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας. Επιμέλεια Θεοδώρα Σαμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου